06 - 123 84 942 info@cobykarten.nl

Onze voetverzorgende behandelingen

Basisbehandeling:

Een basisbehandeling en eventueel kennismakingsgesprek duurt bij pedicuresalon Coby Karten Voetverzorging ongeveer dertig a zestig minuten. Na onze pedicurebehandeling zijn uw nagels en voeten weer in prima conditie en kunt u een afspraak maken voor een vervolgbehandeling. Deze vindt meestal plaats binnen de zes tot acht weken.

N

Anamnese

N

Nagels knippen

N

Verwijdering overtollig eelt

N

Behandelen likdoorn(s) en kloven

N

Afsluitende voetmassage met verzorgende crème

N

Desinfecteren

N

Verzorging nagels

N

Frezen en polijsten

N

Behandeling schimmel- en/of ingegroeide nagels


Cosmetische behandeling:

Verwen uw voeten met een cosmetische behandeling

Een cosmetische voetbehandeling is te ervaren als heerlijk ontspannende behandeling. Een echte verwennerij voor uw voeten. Deze behandeling is uitstekend te combineren met de basis-pedicurebehandeling.

Pedicure Coby Karten geeft een circa 60 minuten durende cosmetische voetbehandeling die uit de volgende onderdelen bestaat:

N

Voetenbad met etherische olie voor ontspanning

N

Verkoelend of verwarmend voetmasker

N

Voet- en onderbeenmassage met ontspannende crème

N

Voetpeeling (verwijderen dode huidcellen)

N

Nagelstyling en lakken van de nagel

Gaarne afmeldingen uiterlijk 24 uur voor de behandeling melden om kosten te voorkomen.


Weg met pijnlijke voetklachten

Door de jarenlange ervaring van pedicure Coby Karten vinden ook mensen met beginnende of gevorderde voetklachten verlichting bij een professionele pedicurebehandeling. Heeft u zere voeten, maar weet u niet goed waardoor dat komt? Dit zijn de meest voorkomende voetklachten waarbij een goede pedicure verlichting kan geven.

Likdoorn(s)

Een likdoorn is een (meestal pijnlijke) eeltverdikking. Daardoor wordt lopen bemoeilijkt en pijnlijk. Een likdoorn ontstaat wanneer een kleine plek onderhevig is aan overmatige druk of wrijving. Daardoor ontstaat een extra hoeveelheid eelt. De huid beschermt zichzelf zo. Door de druk van buitenaf, zoals schoenen, kan het eelt zich niet aan de buitenkant ontwikkelen maar wordt als pit naar binnen gedrukt tegen het periost (beenvlies) aan. Daar zijn veel bloedvaten en zenuwen die pijn veroorzaken.

Behandeling:

Pedicure Coby Karten kan – meestal in een aantal behandelingen – door middel van frezen en drukvrij leggen de likdoorn op den duur kleiner laten worden zodat hij verdwijnt. Mits de oorzaak wordt opgeheven.

Ingegroeide teennagel(s)

Een ingroeiende teennagel is pijnlijk en komt het meest voor aan de grote tenen. De nagelrand of nagelpunt drukt in de nagelplooi en veroorzaakt pijnklachten. In een volgende fase dringt de nagel de huid binnen en veroorzaakt nare en pijnlijke ontstekingen. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Met een kloppende pijn die gevoelig is bij de minste aanraking als gevolg.

Behandeling:

De pedicure verwijdert het eelt uit de nagelplooi, vlakt de zijkant van de nagel af en maakt hem drukvrij. Tip: wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Zo voorkom je pijnlijke ontstekingen.

Kloven

Een kloof is een huidaandoening die ontstaat door te grote drukbelasting. Een droge huidstructuur en aanwezigheid van eelt zorgen ervoor dat huid kan openbarsten. Hierdoor ontstaan er pijnlijke kloven. Deze lijken op een kartelige snee met harde randen. De huid in de diepte is dun, kwetsbaar en gaat makkelijk bloeden.

Behandeling:

De pedicure verwijdert de eelt-rand in de lengterichting van de kloof door middel van snijden en frezen. Zo wordt voorkomen dat de kloof verder wordt opengetrokken. Daarna begint pas het genezingsproces. Droge kloven genezen makkelijker dan vochtige kloven. Bij laatstgenoemde is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden.

Tip: smeer eeltranden en kloven in met een goed indringende vette crème.

Overtollig eelt

Eeltvorming heeft bijna iedereen omdat het een natuurlijke reactie van de huid is op afwisselende druk. Eelt is verhoorning van de opperste huidlaag (hoornlaag). De bal van de voet en onder de hiel, plaatsen waarop wij staan, zijn drukpunten. Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en gaat pijn doen bij het lopen. Ziehier: overtollig eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

Behandeling:

Een professionele pedicure brengt in de standaardbehandeling al eelt tot de normale dikte terug door middel van frezen en drukvrij leggen. Tip: loop op goed passende schoenen. Dit voorkomt extra eeltvorming. Ook extreme zweetvoeten kunnen een oorzaak zijn.

Schimmelnagel(s)

De schimmelnagel, in de volksmond ook kalknagel genoemd, is een lastige zelfs soms pijnlijke aandoening. Het is een trychofytine-infectie die begint bij de vrije nagelrand. Van daaruit groeit de schimmel in de nagelplaat tot aan de basis. De nagelplaat is vaak verkleurd (geelbruine strepen), dof en brokkelig. De lengtegroei wordt geremd met als gevolg toenemen van de nageldikte. De nagel kan zelfs los gaan zitten.

Behandeling:

Een schimmelnagel behandelen vraagt om een lange adem. Soms is een bezoek aan de huisarts zelfs nodig. De pedicure kan dit proces goed ondersteunen. Zaak is zo snel mogelijk de kalknagel aan te pakken. De pedicure freest de nagel(s) zo dun mogelijk af waardoor de tinctuur (die vaak wordt voorgeschreven) beter zijn werk kan doen. Tip: pedicurepraktijk Coby Karten heeft diverse oplossingen voor dit probleem. Informeer naar de mogelijkheden.

eelt weghalen
hand en boortje
nagels fresen
nagels knippen